
Zin in risotto? Probeer dan eens deze quinoa-risotto met zalm. Quinoa is het gezondere alternatief voor (witte rijst). Zo bevat het meer hoogwaardige eiwitten en vezels terwijl het minder koolhydraten en calorieën bevat.
Ingrediënten voor 2 personen
150 gram quinoa (1,5 kopje)
200 gram zalm
3 kopjes groentebouillon
2 aubergines
1 sjalotje (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 prei (fijngesneden)
2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
Extra vierge olijfolie of kokosolie
1 handje walnoten
Verse basilicum
Versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prik met een vork gaatjes in de aubergines en bestrijk ze met olijf- of kokosolie.
Rooster de aubergines in ongeveer 3 kwartier gaar in de oven.
Stoom de zalm in ca. 7 minuten gaar (lekker met wat kruiden en citroensap).
Snijd de ui, knoflook, bleekselderij en prei fijn.
Fruit vervolgens de ui, knoflook, bleekselderij en de prei aan in wat olijfolie.
Was de quinoa en voeg toe aan het preimengsel.
Voeg 3 kopjes groentebouillon toe en kook de quinoa (risotto) al-dente.
Haal de aubergine uit de oven en laat iets afkoelen.
Snijd ze doormidden en schraap het vruchtvlees eruit, hak dit fijn met een mes.
Voeg een grote hand verse basilicum (gesneden) en de auberginepuree toe aan de risotto en breng op smaak met wat peper.
Serveer de risotto met de zalm.